Kleiner Schwarzer, vagy Mokka az alapja az többi változatnak.
Großer Schwarzer,a nagy fekete a kis fekete (Kleiner Schwarzer) duplája.
Espresso - a tejet külön szervírozzák hozzá.
Doppelmokka, vagy Mokka Gespritzt - mokka konyakkal.
Verlängerter - ez egy kis fekete, amit „hosszú lére” eresztenek, hogy a csésze tele legyen.
Melange - fekete, kicsit hosszított kávé, habos meleg tejjel fele-fele arányban.
Franziskaner - Melange tejszínhabbal
Kaisermelange - mokka, felvert tojássárgájával és mézzel, vagy porcukorral meghintve.
Kleiner Brauner illetve Großer Brauner tejjel vagy inkább tejszínnel kevert változatai a feketének.
Cappuccino - erős kávé, sok tejjel,habosítva, csokireszelékkel megszórva.
Einspänner - habos kávé, erősre főzve, üvegpohárban tálalják, tejszínhabbal a tetején.
Eiskaffee - jeges kávé, alapja a jó vaníliafagylalt, amit jéghideg, erős feketével öntenek le és tejszínhabbal koronáznak meg.
Fiaker - dupla espresso, porcukor,sok tejszínhab, cseresznyepálinkával
Kaffee verkehrt - több tej mint kávé.
Maria Theresia - nagy mokka, narancslikőrrel,tejszínhab, porcukor.
Mokkasino - egyharmad espresso, egyharmad kakaó,egyharmad tej.
Mozart - nagy mokka, cherry brandyvel és tejszínhabbal.
Obermaier - nagy mokka, aminek egy vékony réteg hideg tejszín van a tetején